AS hastaları dayanışma grubu

AS hastaları dayanışma grubu

Ailenizde başka AS'li var mı?

AS'niz ne kadar zamanda teÅŸhis edildi?

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen GiriÅŸ yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Romatizma ve Sarı su...
(0 inceleyen) 
Alta gitSayfa: 12345678
BAŞLIK: Romatizma ve Sarı su...
mono
AS'la boyun eÄŸmeyeceÄŸiz !!
Yetkili
Gönderiler: 2223
graph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Bay http://felasife.com Konum: Ankara Doğum günü: 05/03
Romatizma ve Sarı su... 3 Yıl, 5 Ay önce  
Çocukluğumdan beri hep duyardım,Romatizma denilen hastalığa vücuttaki bir sarı suyun neden olduğu....Bu Sarı su vücutta dolaştıkça,nereye yoğunlaşırsa oraya ağrı yaptırdığı...Yel denilen şeyin de temelinde bu olduğu...Ve bu suyu da vücudun dışarı atamadığını hep duyardım....Taki şu son bir haftaya kadar bende bunun böyle olduğunu zannederdim....Ama bu hafta içerisin de 2 ayrı kişiden duyduğum hikayeler de,Bu sarı suyun vücuttan atıldığını duydum ki,Nasıl derler şok oldum....[B)]Bunlardan biri 80 küsür yaşın da,ama demir gibi olan bir dedemizden duydum ki,Onunkini pekte önemsemedim....Zaten o gençliğin de yaptırmış birde ne yaptıklarını zaten unutmuş gitmiş...Ama ondan da bir bardak kadar sarı su çıkmış...Bir dahada bu olayı irdelememiş.....Ama öteki kişiden duyduğuma hakkaten şok geçirdim....Neden derseniz... Bu kişi bana en yakın olan bir kişi...Bu dünyaya gelmeme sebep olan kişi....Daha doğrusu bu hastalığı genlerim de taşımama sebep olan kişi...Yani........ANNEM..!!..[^]Ben Annemin de gençliğinde Romatizma denilen illetten çok muzdarip olduğunu...Hatta yürümekte bile zorlandığını hamamlara felan gittiğini kendisinden birkaç kez duymuştum...Ama bu Sarı su olayını hiç duymamıştım....İnanması güç ama...Annemin dediğine göre ondan bir kovadan fazla Sarı su çıkmış..!!!!!Zaten ondan sonra da annem romatizmadan bi şikayeti de olmamış....!!!!Gerçi şuan Annemin başka sorunları olsa da,Kalp,tansiyon,Kilo, gibi bir sürü hastalıkları olsa da..Romatizma şikayetleri hiç yok....Birkaç gün önce Bir telefon konuşmasın da tesadüfen konu bu noktaya geldi ve annem bu olayı anlattı.....Ama işin detaylarını tabiki anlatmadı,Biliyor ki oğlu çılgın[}:)]bu işi denemeye kalkar...Onuniçin yaza biz geleceğiz o zaman ben sana anlatırım dedi....[:(]Gerçekten bu Anneler esrarengiz insanlarmış.....Onu anladım....Hem çocukları için üzülürler,endişelenirler....Hem de çocuklarına ilk başta söylenmesi gereken bir şeyi...Taaa en sonun da söylerler.... Hakikaten esrarengiz....(tabi bu benim annem için geçerli,Her Anneyi kastetmedim)Bakalım bu işin sonu nereye varacak....Bu yazın sonuna kadar bu AS yi pasife almaya karar verdim ya...Bilgiler akıyor maşallah.....Amman nazar değmesin....[:D][:D]Sağlıcakla KalınmonoEyvah ki Bu Baziçe de Bizler Yine Yandık,Ziraki Ziyan Ortada Bilmem Ne Kazandık

Son AS'li kalana kadar ...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Lütfen anketimize katılın > Kan grubunuz nedir?

gkhan
Üye
Gönderiler: 24
graphgraph
Re: Romatizma ve Sarı su... 3 Yıl, 5 Ay önce  
demek bu yaz kurtuluyoruz as'den yaşasın:)sevgili mono bu rahatsızlığın size annenizden geçtiğini biliyorsunuz ve annenizin hiç romatizmal şikayeti yok gerçektende işe yarayabilir...bu arada benim kimden geçtiğini bilmiyoruz ama annemin yıllardır bitmek bilmeyen sırt ağrıları var ve zaman zaman belinde tutulmalar meydana geliyordu dr.lar bel ve boyunda fıtık tespit ettiler ama küçükmüş,bide kireçlenme var diyorlar,geçen hafta as'nin erkek kardeşimde olup olmadığını tespit etmek için kan vermeye gitmiştik ve o sırada annemede hla-b27 testi için kan verdirdim belki yıllardır çektiği ağrılar as'dende olabilir diye bakalım 10 gün sonra arayın dediler sonuçlar için beklemedeyiz inş istediğimiz gibi çıkar...

tutkun
Yetkili
Gönderiler: 890
graphgraph
Tam hatırlamıyorum ama bitkisel tedavilere kafayı takmış yaşlı bir tanıdık vardı o çok uzun seneler önce bahsetmişti bundan.Pekte güvendiğim biri değildi,o zamanlar bu işlerle hiç alakam olmadığı için ''Ulvi amca sen bu işlere taktın kafayı ama,bir gün ya kendini yada birisini tahtalı köye yollayacaksın'' diye adamcağızla dalga geçmiştim:)Sağdan soldan bulduğu kitaplardan okuduklarını denerdi.Bildiğim kadarıyla çok zehirli bir bitkiyi kaynatıp onun buharıyla buhar banyosu yapıyorsun,ve burnundan akıyor sular...Bende pek inanmam böyle şeylere,ama birkaç kişide denemişti denedikleride ölmemişti:))))Ancak iyi oldularmı bilmiyorum zaten denediklerinin hepsi yaşlıydı hani birşey olsada eceliyle gittiler denirdi herhalde:))))

mono
Yetkili
graph
Sevgili Gkhan hakikaten ilginç,Annem de banam da 5 kardeşim de romatizmal şikayetler yok,İşin garibi en yakın akrabalarımızda da bendeki gibi bir sorunu olan hiç yok...Mesala bir kız kardeşim 7-8 yaşların da 1 hafta kadar hastane de galiba romatizmadan yatmıştı...ama onda da ondan sonra hatırladığım kadarıyla başka öyle büyük bir şikayet olmamıştı..(şimbi 35 yaşlarında)Bende senin hesap,bu olaya gıcık oluyordum,AS ye güya genetik diyorlar neden sadece bir kişiye piyango vuruyor diye tıbbın genetiğin arkasına sığınmasınaysa daha da gıcık oluyordum...Genetik deyip kestirip atmak bence modern tıbbın clasına yakışmıyor.[:D]Ama dediğim gibi Annemin romatizma olmasını çok önceden beridir bilmediğim için,Bu konuda kafam karışıktı diyebilirim....Ama bu hafta içinde o karışıklık yerini berrak bir görüntüye bıraktı..Darısı senin başına..[:)]Öte taraftan Annem romatizmal şikayetlerine elveda demişse,ben neden demiyeyim...(bu nokta önemli)Annemin romatizmal şikayetini bilmemekle hakikaten çok şeyler kaçırmışım...(ee bu nokta da önemli)Sevgili Tutkun o sarı su benim duyduğum 2 hikayede de ayaktan akıyormuş....Yani ayağa yapılan işlem sonucun da,bileğin biraz üstünden akıyormuş/akıtılıyormuş...Fakat iki hikayede de anladığım kadarıyla farklı yöntemler yani farklı ilaç ot herneyse onlar kullanılmış....Ama annemin olayın da,bir kovadan fazla su çıktı demesine ben gerçekten çok şaşırdım....Bakalım benden kaç kova su çıkacak...Herhalde bayağı çıkar...[:D]Not:Yeri gelmişken İnsanın 3/4 ü su diyorla...Peki geriye kalan 1/4 ü nedir bunu bileniniz varmı...?Söylerseniz bilelim acep neymiş...Sağlıcakla KalınmonoEyvah ki Bu Baziçe de Bizler Yine Yandık,Ziraki Ziyan Ortada Bilmem Ne Kazandık

idris kara
Yeni üye
Gönderiler: 10
graphgraph
arkadaşlar herkese selam;ya bu sarı su dediğiniz hacamat olmasın vücuttan pis kanın vakumla çekilmesi olayı.HZ.PEYGARBER zamanında sıkça yapılan bir işlem gerçi şimdide yapılıyor kan vermek gibi bişi ben 3 sene evvel yaptırmıştım gerçekten sarı bi sıvı vardı kanla beraber ama şahsen ağrılarımda bir değişiklik olduğunu hatırlamıyorum.sadece peygamberin sünneti diye yaptırmıştım.bilginizeDoğan hergünün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa,inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak....sağlıklı mutlu ve dinç kalmanız dileğiyle...

mono
Yetkili
graph
Merhaba İdris bey;Gerçi bu olayın tam detaylarını bilmemekle beraber...Bu benim dediğim de kanlı değilde,sarı veya sarımsı bir su çıkıyormuş..Bu hacamat olayı herhal de daha başka birşey olsa gerek...Şimdilik HoşçakalınmonoEyvah ki Bu Baziçe de Bizler Yine Yandık,Ziraki Ziyan Ortada Bilmem Ne Kazandık

tutkun
Yetkili
Gönderiler: 890
graphgraph
Sevgili Mono,sen bilirsin ama bence bu konuyu kapat...Konu yanlış anlamalara müsait bir konu,bitkisel tedaviler oldukca işe yarayabiliyor zaten ilaçlarında esas hammaddesi doğadan alnıyor ama bu tip uygulamalar bence tehlikeli,bilimden fazla uzak.Hani tıp bilimi herşeyin çaresini bulamadı ama yinede bilimin çok dışına çıkmamak lazım gibime geliyor...

mono
Yetkili
graph
Sevgili Tutkun aslında doğru söylersin,Net'i de araştırmama rağmen sarı su diye bir olaydan ne bahsediliyor nede böyle birşeyin varlığından söz ediliyor...Bilinmeyen sulara açılmak elbette tehlikeli,Ne kendimizi nede bir kardeşimizi riske atamayız...Bu olayı ben bir tedavi olarak değilde,Acaba bilen duyan var mı?diye açtım ki,Anlaşılan bu konuyu şimdilik duyan yok...Olan olursa da bana özelden tabiki ulaşabilirler...Hani bir söz vardır;''Bildiğimin Alimiyim,Bilmediğimin Cahiliyim''Derlerya,Bilmediğim konulardan gerçekten rahatsız oluyorum...Öğrenmem gerek işe yarıyor mu..?Yoksa yaramıyor mu..?Neyse sözü fazla uzatmayayım...Bende söz bitmez...[:D]Kendinize iyi bakın..monoEyvah ki Bu Baziçe de Bizler Yine Yandık,Ziraki Ziyan Ortada Bilmem Ne Kazandık

sayin.net.admin
Yönetici
Gönderiler: 522
graphgraph
Konuyu kapatmak üzeresiniz galiba ama şimdi yakaladığım için bir not da benim düşmem gerekecek ve düşeceğim not konuyu uzatacağa benzer.Ben böyle bir hikaye duydum. Hatta 2 hikaye. Dayımdan ve teyzemden. Şuan 45-50 yaşlarındalar. Olay şöyle. Dayım küçükken bacaklarında ağrılar oluyormuş. Neredeyse yürüyemeyecek kadar. O zamanki ihtiyarlardan biri de dağdan topladığı otu bir varil içinde kaynar suda bekletmiş ve dayımı o sıcak suya sokmuşlar. Bir süre oturmuş. Ayak parmakları arasından sarı bir su akmış. Birdaha ağrı çekmemiş. Aynı sıkıntıdan dolayı teyzeme de uygulamışlar birsüre sonra. Sonuç yine olumlu. Bu detayları bana geçen yaz anlattılar. İlginç. sevgiler,KupaASAS Hastaları Dayanışma Grubu Sistem Yöneticisi

KupaAS
AS Hastaları Dayanışma Grubu Sistem Yöneticisi
idris kara
Yeni üye
Gönderiler: 10
graphgraph
SELAM ARKADAŞLAR YANİ ŞU OTUN İSMİNİ VERİN BARİ İNSANI ÇATLATMAYIN NE OLUR.YADA NASIL YAPILIYOR BU İŞLEM VE NE KULLANILIYOR AÇIK AÇIK SÖYLEYİN ŞEYE BENZEDİ HANİ HABERLERDE AZ SONRA DERLER YA ONA.NEYSE BU SAĞLICAKLA KALIN...

Üste gitSayfa: 12345678

Popüler konular

1. glucosamine-chondroitin (10588 İzlenim)
2. Salazoprin tedavisi (7310 İzlenim)
3. SAKROİLEİT nedir ? (6222 İzlenim)
4. AS yi yenen kimse tanıyormusunuz.....BEN TANIYORUM (6169 İzlenim)
5. Kim hangi doktora gidiyor, hangi ilacı kullanıyor (5840 İzlenim)
6. Özürlü Raporu ve Erken Emeklilik (5727 İzlenim)
7. Üniversitelerin Romatoloji bölümleri (4913 İzlenim)
8. İmuneks ve Kefir (3774 İzlenim)
9. As Ve Endol Tedavisi (3657 İzlenim)
10. Biz kimiz? (3577 İzlenim)
11. BENDE DE CROHN VAR GALİBA!!! (3336 İzlenim)
12. Romatizma ve Sarı su... (3050 İzlenim)
13. Ben HerÅŸeyi Bitkide BUldum (2923 İzlenim)
14. ENDOL KULLANAN ARKADAÅžLARIM... (2627 İzlenim)
15. KAMBURLUK VE BOYUN AÄžRILARI İÇİN EGZERSİZLER (2619 İzlenim)
16. Tetikleme...(Bayanlar) (2610 İzlenim)
17. Anti TNF İLAÇLAR (2561 İzlenim)
18. HACAMAT (2531 İzlenim)
19. penadur iÄŸnesi (2458 İzlenim)
20. seramik baÅŸlı total kalça protezi ameliyatı oldum (2353 İzlenim)

Gönderiler

1. mono (2223 Gönderiler)
2. muzo (989 Gönderiler)
3. tutkun (890 Gönderiler)
4. sayin.net.admin (522 Gönderiler)
5. eftelya (306 Gönderiler)
6. hakan_01 (288 Gönderiler)
7. UcAnTeNeKe (266 Gönderiler)
8. kocak (251 Gönderiler)
9. monaroza (219 Gönderiler)
10. AYNA (210 Gönderiler)
11. zeynep125 (208 Gönderiler)
12. gezgin (201 Gönderiler)
13. selim (185 Gönderiler)
14. kemal_82 (181 Gönderiler)
15. lara125 (176 Gönderiler)
16. tamercan (157 Gönderiler)
17. gizemcik (139 Gönderiler)
18. ebru çiçek (123 Gönderiler)
19. ışıl (121 Gönderiler)
20. erc2156 (97 Gönderiler)

Sohbet

Sohbeti aç/kapa Ses Gülücükler Geçmiş SSS Kide Chat

Son 1 Gün 15 Saat önce

tamercan: tÅŸk
tekin61: iyi bayramlarrr
tamercan: bye kib aeo
tamercan: iyi bayramlar ÅŸimden sizlere
tekin61: byeeee
tekin61: ok cok güzel kelime tamerciğim
tekin61: ok cok güzel kelime tamerciğim
gülnur kandemir: evet bay
tamercan: bizi bizden baÅŸka kimse anlamaz
tekin61: iyi geceler sizede
tamercan: biz burda bir birmze destek icin varız unutmayın
gülnur kandemir: inşallah
tekin61: gülnur hanım sana diyom verme kendini ben bir ara evden cıkmıyodum şimdi allaha şükür pompa gibiyim
gülnur kandemir: size iyi geceler kendinize benim davrandıgım gibi davranmayın
tamercan: gülnur hanım kafya takmacasınız tamamı
tekin61: okk
tekin61: ama yatmalan olmaz tamer
gülnur kandemir: ben kaçıyorum arkadaşlar
tekin61: evet
tamercan: inşallah ilerki zamda iyice kaynaşiriz ozaman elimden kurtlasınız :D
tamercan: sugan bir birmiz pek taniyoruz sizlerin huyun suyunu biliyorum
tekin61: valla
tamercan: ne güzel
tekin61: ÅŸimdi top oynuyommm
tekin61: dediklerini yaptım
tekin61: 3 senede yaptım
tekin61: imdi hepsi güzell
tekin61: dokdor dedavisi
tamercan: sipor bizim engüzel ilacımız
tekin61: ilk doktara gittim 16 tane dahlilim bozukdu
tekin61: şimdi halı sahada top oynuyoo
tekin61: aynı bende öyle tamer bende bir ara teğnek kullandım ama
gülnur kandemir: maşallah
tamercan: herÅŸey sizde bitiyor
tamercan: ama pes etmedim devamlı agların üzerne gitim şükür şimdi koşyorum zıplyorum
tamercan: bastonla yürme derecesine geldim

Kide Shoutbox v0.5.5

Sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir, Kayıt ol veya Giriş yapın.

Copyright © 2010 ankilozanspondilit.com | İletişim kupaaskupaas