dumaduma

Gönderen Konu: AS Ankilozan Spondilit nedir?  (Okunma sayısı 56355 defa)

• Yönetici
  • *
    • Profili Görüntüle

• *
    • Profili Görüntüle
Cvp:AS Ankilozan Spondilit nedir?
« Yanıtla #1 : 02 Eyl 09, 17:42 »
  • Duvarıma Gönder
  • ankilozan spondilit;sağlıksız genlerin nedeni sayılan,ve insanlara piyango  kadar az isabet eden, üstelik tedavisi de bulunamayan çok talihsiz bir hastalıktır.nasıl talihsizlik denmesinki??...capcanlı hayat doluyken,bizleri,yaşam sürecimizin en başında en güzel yerinde yakalıyor ve sanki ahtapotun kollarında uzun süre çırpındıktan sonra hareketsiz kalan zavallı bir av gibi kalıyoruz bir süre sonra.yaşamımızın sonlarına doğru ise parklardaki heykellerden hiç  farkımız kalmıyor.ankilozan spondilit işte böyle bir hastalıktır bana göre, doğaya tam teslimiyet.

• *
      • Profili Görüntüle
    AS Ankilozan Spondilit videolar
    « Yanıtla #2 : 22 Oca 10, 23:57 »
  • Duvarıma Gönder
  • kendimi kötü hissediyorum

• *
      • Profili Görüntüle
    Cvp:AS Ankilozan Spondilit videolar
    « Yanıtla #3 : 23 Oca 10, 01:52 »
  • Duvarıma Gönder
  • Ben susayım kemiklerim söylesin.

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #4 : 23 Oca 10, 13:32 »
  • Duvarıma Gönder
  • Allah Bize Yardım Etsin. Ne diyeyim Benimde Piskolojimi Bozdu bu Lanet hastalık.
    Bu kemik Ağrıları Öldürüyor ve Sonunda Nasıl bir Şekil Alacağını Bilmek insanı dahada Kötü yapıyor...
    Allah büyük bakalım artık halimiz ne olacak..
    Keşke bu hastalık Öldürücü Olsaydı Ozaman bi çaresini bulmak için çaba sarf edilirdi ama böyle
    Öldürmeyip Süründürünce Kimse Çaresini bulmak için çabada sarf etmiyor..

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #5 : 28 Oca 10, 05:43 »
  • Duvarıma Gönder
  • emal_82  sizede gelmiş geçmiş olsun Allah hepimize güç kuvet versin. Sizde kaç senedir var ankilozan spondilit.

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #6 : 30 Oca 10, 13:58 »
  • Duvarıma Gönder
  • Hakan Bende yaklaşık 5 Senedir var..

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #7 : 31 Oca 10, 19:54 »
  • Duvarıma Gönder
  • Gelmiş geçmiş olsun kemal_82        Bende yaklaşık 13 senedir çekiyorum buhastalığı. Hastalığımın ilk 5 senelik dönemine keşke geri dönmem mümkün olsaydı      sporu hiç ihmal etmezdim şuanki tutukluğumdan eser kalmazdı.Ama malesef geriye dönmem mümkün değil.

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #8 : 01 Şub 10, 00:26 »
  • Duvarıma Gönder
  • Hakan bey sizede büyük geçmiş olsun..
    Yaş kaç merak ettim, Ayrıca vücutta herhangi şekil bozukluğu yaşıyormusunuz??
    Saygılarımla...

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #9 : 01 Şub 10, 01:37 »
  • Duvarıma Gönder
  • Bende şekil bozkluğu olmadı faka sol kalçamda hastalığın başlangıcından bu yana devamlı ağrı sızı oldu sonundada proteze karar verdi doktorlar ameliyat oldum. Birde yolda yürürken dik yürüye biliyorum fakat bel sabit kollar ve baçaklar hareker ediyor sadece.   üstüne birde hareketlerim çok yavaşladı    zamanında çok spor yapdım onun çok faydası oldu bana. Diyorum   şimdiki aklımla hastalığın üç beş senelik dönemlerine geri dönme  şansım olsaydı   kesinlikle yüzmeye giderdim düzenli olarak.Düzenli yüzen bir Ankilozan hastasına  uzaktan veya yakından bakınca hasta olduğu bence zor tahmin edilir.  Bu arada ben  28 yaşındayım

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #10 : 01 Şub 10, 16:56 »
  • Duvarıma Gönder
  • Hakan verdiğin Bilgiler İçin çok Teşekkür Ederim, çok Kişiyede spor konusunda Faydası olur.
    Umarım Artık bi ilacı bulunur bunun ve tüm AS Hastaları Sağlığına  kavuşur...
    Yalnız tek Kafama Takılan Kalça Protezi için çok Acele Etmemişmisin bence yaşına göre çok erken ağrı sızıları dersen aynı şekilde bende de yıllardır öldüren ağrılar var yürüyemiycek derceye geliyorum yürümeyi  boşver uzandığım yerde kendimi çeviremiyorum bacağımı elimle çevirdiğim oluyor ama protez bence çok erken, Ama yapmışsın artık İnşallah Faydası olmuştur Ağrılarını dindirmiştir umarım..
    Yaş olarak Aynı yaştayız bende 28 Yaşına giriyorum.. :))
    Yaşlandığımı hissediyorum :))

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #11 : 02 Şub 10, 16:32 »
  • Duvarıma Gönder
  • Kemal  tabiki erken taktırdım protezi  fakat şöyle birşey var.Ankilozan spondilit kimisinin sırtında kimisinin belinde kimisininde kalçada problem olur. Benim sol kalçam problemliydi       Son 2 senedir  çalıamaz oldum bunun yanı sıra kısalık ve topal bir yürüyüş şekli    kalça tamamiyle bitmiş benim rotgenlerde bu gözüküyordu zaten.Bunun nedenide zamanında çok ağır işlerde çalıştım ben    zamanlada kalça kulanılmaz bir hale geldi.Yüzmeyle egzersizle düzelimiyecek bir drumdaydı.Şuan benim tmm çalışmam gereken zamanlar   en azından şöyle bir 10 sene çalışsamı kolaylaştırsın bu protez başkada bişey istemiyorum.  sonuçta protez takılmadan önce çalışamıyordum    bakalım inş protez takıldı  çalışmaya başlıya bilir bunuda zaman göstericek. :)

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #12 : 03 Şub 10, 16:37 »
  • Duvarıma Gönder
  • Hakan İnşallah iyi olur, umarım faydası olur. Ama benide biraz korkuttun :) Benimde Sol Kalçamda yıllardır Aşırı derecede yürümeyecek kadar şiddetli ağrılar oluyor..

• *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #13 : 03 Şub 10, 23:06 »
  • Duvarıma Gönder
  • Kemal yıllardır sol kalçada ağrı toplanıyorsa . Sana ameliyat olmuş kalça ağrısını yılardır çekmiş birisi olarak  sol kalçanı çok iyi koro ağırkaldırma egzersiz hareketleri ve yüzmeyi hiç ihmal etme.  bu hastalıkta bildiğin gibi ya kalça ya sırt yadabel tutulur. Benim kalçamın tutulmasına inan ki ben sevindm nedendersen  artık kalça problemlerinde tıp çok ilerledi çaresi kısmende olsa bulnuyor ama ya boynu ya beli ttulanlar ne yapsın  o bana göre daha zorlu bir tedavi gerektirir.Bide iyi haber vereyim sana bu hastalıkta inanmazdım dediklerinde ama  ilerlien yaşlarda ağrılar büyük ölçüde azalıyormuş gerçekten.İyiki zamanında spor yapmışımda şimdi hiç eğrilme olmadı ağrılarımda azaldı.   spru  haftada 2 gün değilde her sabah  düzenli olarak 20 dakka yapsaydım 2 günde yüzmeye gitseydim inan  şuan bu protezde olmcaktı  herkes gibi günlük işlerimi yapabilecektim. :)

• Son AS'li kalana kadar
    • *
      • Profili Görüntüle
    « Yanıtla #14 : 04 Şub 10, 17:42 »
  • Duvarıma Gönder
  • hakan_01 yazan:
    Alıntı
    Benim kalçamın tutulmasına inan ki ben sevindm nedendersen  artık kalça problemlerinde tıp çok ilerledi çaresi kısmende olsa bulnuyor ama ya boynu ya beli ttulanlar ne yapsın  o bana göre daha zorlu bir tedavi gerektirir.

Doğruya doğru  :)